A Travellerspoint blog

Mount Cook

sunny

Med bokseren ved min side gik turen til New Zealands højeste punkt – Aoreaki eller i europæiske toner Mount Cook. Landskabet tog igen en drejning for hver et hjørne vi kom omkring og vi var helt rund på gulvet da vi pludselig stod for en helt turkis blå sø, der nærmest så helt radioaktiv ud, med en masse sneklædte bjerge i baggrunden. Selvom man står og kigger på dette smukke syn, så er det ret uvirkeligt og bjergene får ens problemer til pludselig at virke små og ubetydelige. Det var ret uhyggeligt at køre ind mellem bjergkæden til Cook Village, da det så ud som om vi kørte ind i en storm med mørke og faretruende skyer. Men underligt nok var vejret udmærket derinde, vejret var koldt men udsigten formidabel. Der var fuldt hus på landsbyens eneste hostel og derfor var vi nødt til at overnatte i et klubhus for bjergbestigere. Det viste sig at være en kold fornøjelse, da der ikke var varme andet i fællesrummet, hvor der var en brændeovn. Næste dag havde vi planlagt vi skulle ud at gå hele dagen og derefter overnatte på hostel i byen, men da vi vågnede op raste vindene og regnen haglede ned. Så det meste af dagen gik med at se film, skrive postkort og gå på nettet. Sent eftermiddag klarede det op og vi fik set Tasman gletcheren – den største gletcher i New Zealand. Når man vandrer ude ved gletcherne kan man høre når de giver sig. Det lyder som et tordenbrag, men det er simpelthen gletcheren der giver sig og bevæger sig nedad.

Næste dag var det helt klart og solen bragede ned, så vi tog gåturen på nogle timer ud til hooker valley (ja, det hedder den!) som giver en klar udsigt til Mount Cook. Billederne siger det hele – endnu en naturoplevelse, der sætter sit præg på én!!

Kea fuglen er en spøgfuld papegøje, der elsker at drille menneskene ved at ødelægge ting på bilerne, teltene eller andet der ligger fremme. En af deres specialiteter er at fjerne gummi’en rundt om forruderne på bilerne. På billederne er de i gang med at løsrive reservehjulet fra en skraldebil!! New Zealænderne kalder det ”to be kea’d”

Billeder fra Mount Cook]Se alle billederne her [/url]

Mount_Cook_igen_igen.jpg
Mount_cook..glacier.jpg

Posted by Marusk 03:18 Archived in New Zealand

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint