A Travellerspoint blog

Tilbage hvor jeg startede – Auckland

Næste destination: Indien???

Da Jacob skulle flyve ud af Auckland var det vores destination og også min destination for at sælge bilen. Selvom jeg ikke har besluttet mig endnu, så hælder jeg p.t. meget stærkt til at forlade NZ og tage til Asien eller Indien. Bl.a. fordi jeg lige har set, hvor mange penge jeg har brugt mens jeg har været her, fordi jeg begynder at tvivle på om knæet er klar til ski og fordi at jeg har fået mere mod på de strabadser som jeg ved venter mig, hvis jeg tager til Indien.
New Zealand er et fantastisk land og det har givet mig nogle af de flotteste naturoplevelser både på treks og ved dykning. Jeg ville elske at bo her og hvis man skulle starte en familie er det et ideelt sted. De forstår at passe på deres natur, der er ingen farlige dyr, de har alle sportsgrene, de fanger selv deres fisk og mange lever i pagt med naturen. Det er ren økologi mange steder.
Eneste skam ved dette land, er at det på godt og ondt er påvirket af englændernes invadering – eller som de ville sige ”samarbejdsaftale” med maorierne. Det er virkelig en britisk kultur og det ses både på de små samfund, golfbanerne, husene, restauranterne, butikkerne og mentaliteten. Alle her tror jeg er britisk pga at min accent og jeg blender fuldstændig ind da jeg kender kulturen og væremåden. Ulempen efter min mening er, at der er mange byer (specielt nede på sydøen i Dunedin, Invercargill og Christchurch) som minder om engelske industribyer ved vandet, hvor det er den fattige, engelske arbejdsklasse som har sat dagsorden – og det er efter min mening ikke særlig charmerende. Det er helt klart de byer, hvor der er ægte kiwier (new zealændere i flere generationer) samt mange globale kiwier der er kommet fra hele verden for at bosætte sig på NZ’s præmisser der er mere interessante så som Wellington, Queenstown, Wanaka og Nelson.
Men landskab og naturmæssigt har de ALT og man skal blot køre 20 km så har det ændret sig fra den ene yderlighed til den anden. Her er frodigt og lige bortset fra sydøens vestkyst, så er deres temperaturer utrolig behagelige – dog kan det blæse rigeligt. Folk er virkelig dejlige, imødekommende og interesseret i en, men man skal heller ikke tage fejl af, at turisme er en af deres største industrier og dette land er på mange måder indrettet til backpackers. Det er nok også det der gør at jeg mangler lidt kulturel udfordring. Det hele er på en eller anden måde for nemt :o) Det er for vestligt og jeg mangler lidt kulturel modspil, AHA-oplevelser, kommunikationsproblemer – ja med andre ord udfordringer :o) Derfor overvejer jeg at tage til Indien – der ved jeg at jeg kan få hele cocktailen med et twist af diarre!

Så nu har jeg indlogeret mig på City Auckland Backpackers der er et rigtig hyggeligt sted i et villakvarter i den rigere del af Auckland, der hedder Parnell. Der er en hyggelig stue med pejs, bløde sofaer, hængekøjer, terrasser med sofaer og bare en rigtig hyggelig stemning. Er blevet indlogeret i en lille campingvogn sammen med en anden pige og betaler logi ved at gøre rent i køkkenet 2 timer om aften efter kl. 22. Det er en udmærket deal for at spare penge og pigen Silke som jeg bor i campingvogn med er en rigtig sød pige.

Bilen er blevet synet, pimpet og er klar til at blive solgt. Eneste er, at der er RIGTIG mange der sælger deres bil nu hvor turistsæsonen er ved at være overstået og det påvirker priserne. Men jeg satser på at sælge den til lokale, da Terranoen er en af de mest populære biler for kiwierne. Den er lagt på nettet, skal på bilmarked i weekenden og der er hængt salgssedler op alle steder inkl. baggrunden.

Marie_og_sharkmobile.jpg

Posted by Marusk 03:25 Archived in New Zealand

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint