A Travellerspoint blog

Stuntkvinde i midten af Auckland! 4/4-07

Dette var ikke en rar oplevelse og jeg er stadig lidt i chok over det. Der er en der holder hånden over mig, for dette kunne have været min dommedag…! Glem alt om aprilsnar – det her er så virkeligt som mine hænder der stadig ryster af at tænke på det.

Efter at have sat Jacob af i lufthavnen kørte jeg ind på en Shell tank for at vaske min bil, da den trods alt godt må give sig godt ud nu, hvor jeg skal sælge den. På vej tilbage til Parnell (den del af Auckland, hvor jeg bor i) begyndte der at komme lyde fra den ene side af bilen, som lød som noget der skrabede mod hjulet. Da jeg alligevel fik kørt den forkerte vej på alle de mærkelige indkørselsveje holdte jeg ind til siden flere gange for at checke, hvad der var galt. Ok, det er ingen hemmelighed, at jeg altså ikke er uddannet mekaniker, men jeg prøvede på bedste vis at checke baghjulene og under vognen for løstsiddende dele, men der var intet at se. Jeg kørte sågar ind til en lidt skummel mekanikerbiks og bedte dem om lige at tage et hurtigt kig på den. Det var ved at være lukketid, så de var ikke særlig samarbejdsvillige og sendte mig af sted med beskeden om at der ikke var noget galt..:! Tænkte det måske var noget der var ravet løst efter at have haft den i vaskehal og at det måske løste sig selv – shanti, shanti! Så jeg kørte videre mod Auckland og fandt den rigtige indkørselsvej. Overvejede derefter at tage på motorvejen til centrum, men synes at min retningssans fortalte mig at køre gennem byen. Gudsketakoglov for at jeg traf det valg for under 2 minutter efter lyder der et kæmpe brag og bilen tipper til venstre side!!!!!!!! Min første indskydelse var at jeg var punkteret og jeg når lige at svinge den ind til venstre i en indkørsel til en af butikkerne på gaden. Da jeg svinger ind hører jeg en lyd af metal der skraber mod asfalt og ser mit venstre baghjul overhale bilen!!!!!!!!!!!!

Ja undskyld mig, men min første reaktion var WHAT THE FUCK!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeg springer ud af bilen og de butiksassistenter der stod udenfor for at få en smøg stod med åben mund og polypper, hvorefter de løber hen til mig. Jeg fatter ikke lige helt, hvad der er sket og alle i bymidten står også og glaner chokeret. Da det går op for mig, hvad der lige er sket og at jeg holder mit inde i byen i en bil uden forsikring der dækker skaderne, ingen forsikring til at få den transporteret væk og med livet i behold begynder jeg at ryste over hele kroppen. Manden fra butikken hjælper mig med at få bilen hejst op og han siger jeg skal løbe et par huse længere ned til mekanikeren. Det eneste jeg ville have mekanikeren til, var at se om det ville være forsvarligt at sætte hjulet tilbage på, så jeg kunne flytte den. Men det var fyraftenstid og han var stresset, så han afviste mig blankt!! Han sagde der lå et værksted på den anden side, så jeg fløj derover og udbrud ”Ok prøv at hør. Jeg er DESPERAT!! Mit hjul har lige overhalet mig indenom, jeg er i chok og jeg har virkelig brug for at der er en der kommer og hjælper mig med at få sat det på igen som har forstand på det.” Tror han var lige så chokeret som mig. I hvert fald så tog han mig nærmest under armen og løb derhen og var virkelig chokeret af synet af sharkmobile der kun havde 3 ben…..
To piger havde fundet nogle af de bolte der holder hjulet på, men vi havde ikke nok, så mekanikeren fandt to ekstra og så lånte vi et fra de andre hjul. Han fik rettet metallet på bremseskiven ud og fik det på så vi kunne køre den over på værkstedet, hvor han fik strammet boltene ordentligt. De var også lidt løse på det andet bagdæk!!! Fortalte at jeg lige havde haft den hos en mekaniker (Pitstop) 4 dage før på østkysten for at få lavet bremserne og at jeg dagen før havde fået den igennem syn. De sagde jeg skulle gå tilbage til VTNZ der havde lavet synet og klage og at jeg skulle gå til Pitstop som havde lavet bremserne. Heldigvis var der en Pitstop i nærheden.

Rullede lige så forsigtigt tilbage til Parnell og fortalte mekanikerdrengene at jeg ville komme tilbage med øl til dem dagen efter som tak for deres mirakuløse hjælp. Rystede over hele kroppen og var sen på den til min oplæring af køkkenrengøring på det sted jeg bor. To timers rengøring om dagen betaler for at jeg bor i en campingvogn med en anden pige – et eller andet sted skal man spare og det passer mig fint.

Anyways dagen efter (i dag) kørte jeg min såret Sharkmobile til Pitstop og de laver det hele på den uden beregning og var i øvrigt meget flove over det der var sket og beklagede på afdelingen i Napiers vegne. Der er ikke sket så meget andet end at skiven er blevet beskadiget, jeg mangler nogle bolte og at skærmen skal laves. Benyttede lejligheden til at bede ham om at lave nogle andre småfejl ved den og de kørte mig tilbage til mit hostel og hentede mig, da den var færdig igen.

Kan slet ikke beskrive hvor HELDIG jeg har været i denne situation. Bare det at denne ulykke ikke skete på motorvejen og at der ikke skete noget med mig overskygger alt andet. Men jeg var også heldig at det skete i byen, hvor der var nogen der kunne hjælpe mig, det var tæt på en Pitstop, gav mig én dag inden påsken til at få den lavet så jeg kan nå at tage den hen på et kæmpe bilmarked i weekenden og at jeg samtidig kunne få lavet nogle andre småfejl. Men ok, jeg er bare glad for at der ikke skete mere……. Det giver hurtigt én et helt andet perspektiv på livet.

collage1.jpg

Posted by Marusk 03:28 Archived in New Zealand

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint