A Travellerspoint blog

Man skal høre sandheden fra fulde mennesker, børn OG indere!

I toget på monkeyclass til Jammu

sunny 36 °C

Det er ikke destinationen, men turen dertil som mange gange giver de største oplevelser. Ikke mindst da vi skulle mænge os med lokale indere på monkey-class i toget til Jammu. Et genialt sted at opleve indisk mentalitet og specielt deres direkte facon. Der bliver ikke lagt noget imellem linierne og der er ikke grænser for, hvad man spørger indtil som inder. For mit vedkommende er det en befrielse, når man er vant til et samfund, hvor man bliver pakket ind i vat og skal tage hensyn til alt og alle! Men for andre kunne jeg forestille mig, at det er en klaustrofobisk oplevelse.

Tog2.jpg
Efter der var tyndet ud i antal af passagerer fik vi fornøjelsen af en indisk familie med et dampbarn!

Oven i hatten gav det os et indblik i, hvordan det er, at være kendt….. der stod kødrande indenfor i toget og udenfor på perronen, der nedstirrede os fuldstændig uhæmmet. Vi havde købt nogle chapati og bananer som vi prøvede at konsumere på turen, men prøv at forestil dig, hvor svært (læs:pinligt) det er at spise en banan foran 50 indiske mænd med sved på panden, der slikker sig om munden mens de glor uhæmmet på dig…...?

Tilbage til den indiske ligefremhed, så var der en ung indisk mand som i sin samtale med Lynne nævnte at jeg havde et godt smil og at jeg så meget sund ud, hvor Lynne ikke virkede så sund. Da hun fortæller det til mig og jeg kigger på hendes magre krop er jeg godt klar over, hvad han siger og gentager ”nåååå han komplimenterer mig for at være fed?”. Det fik vi grineflip over og han sad og lignede et spørgsmålstegn. Jeg valgte at tage det som et kompliment og specielt når det kommer fra en inder, da buttethed er tegn på velstand og åbenbart sundhed i Indien. Ellers måtte vi igennem det sædvanlige top10 spørgsmål fra vores indiske medpassagerer:

1) Hvor er du fra?
2) Hvad er dit navn?
3) Hvor gammel er du?
4) Er du gift?
5) Efterfulgt af ”hvorfor ikke?” når jeg siger nej
6) Efterfulgt af, hvornår bliver man gift i DK og om det er arrangeret ægteskaber?
7) Hvor mange søskende har du?
8) Er det første gang i Indien?
9) Hvilket job har du derhjemme?
10) Hvor meget tjener du?

Jeg dummede mig, da jeg prøvede at komplimentere en Sikh inder for hans smukke datter, da jeg ikke lige tænkte på at hårknolden på toppen af hovedet på det lille barn kun er noget drengene har i Sikh religionen…..ups! Blev dog hurtigt tilgivet for tolerancen i Indien er stor – her kunne vi lære noget. Har tit tænkt på i min rejse i Indien, at det er utroligt at så mange forskellige religioner kan leve i så stor fredelighed og at man i trafikken næsten aldrig mister besindelsen på trods af mange propper og alternative køretøjer. Vi fik tilbudt at stå af midtvejs til Jammu for at bo hos Sikh familien og hvis ikke det var fordi at Lynne var målrettet havde vi fået den oplevelse med. Gæstfriheden er også stor i Indien!

Sikh_dreng.jpg
Pigen der var en dreng - er der andre der kunne blive i tvivl?

Vi overnattede i Jammu og synes vi var heldige at blive medpassagerer i en jeep til Srinigar (hovedstaden i staten Kashmir), specielt fordi vi fik de to bagsæder for os selv. Hvad vi ikke vidste, var at vejen var MEGET hullet og så er det ikke sjovt at sidde bagerst. Det var en 10 timers tur, som bare skulle overstås og lyspunkterne var pauserne, hvor vi blev inviteret på chai (indisk te) og pakora (Indbaggelse) – mums!

Jeep_turen.jpg
Rough jeep riding!
Jeep.jpg
En blandet landhandel:Sikh, hindi, Kashmiri og danskeren og englænderen lider bagi
Lynne_i_jeep.jpg
Lynne der er ved at få nok og prøver desperat at finde en behageligt position

Posted by Marusk 01:51 Archived in India Tagged train_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint